Sophantering

Soprummet

Soprummet är till för hushållssopor och återvinning av tidningar, pappersförpackningar, plast, glas och metall från hushållet (se respektive kärl). Sopsorteringsguide hittar du här.


För inpassering till soprummet krävs tagg eller nyckel som är kopplade till din lägenhet. Fungerar inte din tagg så kan du köpa nya hos vår låssmed, läs mer under Lås, nycklar och låstaggar.


Soprummen är övervakade där de som går in i soprummet kommer att bli filmade. Filmning sker för att kunna följa upp överträdelser mot de regler som gäller för sophantering. När något som inte ska lämnas i soprummet som inte får vara där kommer detta följas upp. Styrelsen kommer att uppmana att ta bord det ditställda eller fel slängda. Om detta inte hörsammas kommer kostnaden för bortforsling debiteras medlemmen.


Vänligen notera att det är ABSOLUT FÖRBJUDET att ställa in GROVSOPOR såsom möbler, porslin, hushållsgeråd, leksaker, elartiklar och dylikt i soprummet. Denna typ av avfall måste varje boende själv transportera till en återvinningscentral. 

Närliggande återvinningscentraler hittar ni via länken här.Copyright @ All Rights Reserved